VanilaGalaxy

Sumbangan Aman Palestin melalui SMS

Taip PALESTIN <jarak> 10
(10 / 5/ 3 itu adalah nilai sumbangan yang ingin disumbangkan) 
Dan hantar ke 39111

Contoh: PALESTIN 10
Hantar ke 39111


Dana Sumbangan & Derma
Bank Islam (M) Berhad: 12029010047880 
Maybank (M) Berhad: 562263010787 
Bank Muamalat (M) Berhad: 12070005133717 
RHB Islamic Bank: 21245760004907 
Bank Rakyat: 22-080-619592-2 
Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95 
Bank CIMB: 8600460353 

#VanilaRT #Pembina4Gaza #AmanPalestin #PembinaUM #Sketch #DigitalArt #Art  (at VG Studio)

Sumbangan Aman Palestin melalui SMS

Taip PALESTIN <jarak> 10
(10 / 5/ 3 itu adalah nilai sumbangan yang ingin disumbangkan)
Dan hantar ke 39111

Contoh: PALESTIN 10
Hantar ke 39111


Dana Sumbangan & Derma
Bank Islam (M) Berhad: 12029010047880 
Maybank (M) Berhad: 562263010787 
Bank Muamalat (M) Berhad: 12070005133717 
RHB Islamic Bank: 21245760004907 
Bank Rakyat: 22-080-619592-2 
Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95 
Bank CIMB: 8600460353 

#VanilaRT #Pembina4Gaza #AmanPalestin #PembinaUM #Sketch #DigitalArt #Art (at VG Studio)

Siap jugak lukisan ni..Agak susah jugak lukis perempuan pakai tudung ni, dah lah aku tak tahu sangat tudung belit-belit kepala ni..Tudung bawal pon jadi lah..hihi 😅✌️

#VanilaRT #Art #MangaStudio #DigitalArt Sketch #Paint 
 (at VG Studio)

Siap jugak lukisan ni..Agak susah jugak lukis perempuan pakai tudung ni, dah lah aku tak tahu sangat tudung belit-belit kepala ni..Tudung bawal pon jadi lah..hihi 😅✌️

#VanilaRT #Art #MangaStudio #DigitalArt Sketch #Paint
(at VG Studio)

Lindungi Negara!

Mempertahankan Malaysia daripada serangan musuh. Malaysia tidak diserang secara fizikal seperti apa yang terjadi di Gaza. Tetapi Malaysia diserang dari sudut pemikiran dan ideologi seperti Sekular, Liberal dan Pluralism dll.

Sekular - Memisahkan agama dengan dunia
Liberal - Menggunakan neraca manusia (akal &amp; nafsu) melebihi neraca wahyu (Al-Qur&#8217;an &amp; As-sunnah)
Pluralism - konsep kesamarataan agama

#LindungiNegara (at Pelangi Galaxy)

Lindungi Negara!

Mempertahankan Malaysia daripada serangan musuh. Malaysia tidak diserang secara fizikal seperti apa yang terjadi di Gaza. Tetapi Malaysia diserang dari sudut pemikiran dan ideologi seperti Sekular, Liberal dan Pluralism dll.

Sekular - Memisahkan agama dengan dunia
Liberal - Menggunakan neraca manusia (akal & nafsu) melebihi neraca wahyu (Al-Qur’an & As-sunnah)
Pluralism - konsep kesamarataan agama

#LindungiNegara (at Pelangi Galaxy)

KUALA LUMPUR, 14 Julai - Persatuan Belia Islam Nasional Universiti Malaya (PEMBINA UM) telah mengadakan Kempen Ramadhan bersama Palestin. Salah satu kempen yang telah dijalankan ialah mengutip sumbangan dan edaran flyers kepada orang awam. Bermula pada pagi tadi, PEMBINA UM mengadakan kutipan derma di Dataran Merdeka semasa tayangan Final World Cup sedang berlangsung. Pada waktu petang bertempat di Bazar Ramadhan Pantai Dalam, aktiviti yang sama turut dijalankan. Sebanyak RM1507.10 telah berjaya dikutip. Hasil kutipan tersebut akan diserahkan kepada Aman Palestin. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang menderma.

#PrayForPalestin #PrayForGaza #PEMBINA #UM #AmanPalestin (at Bazar Ramadhan Pantai Dalam)

KUALA LUMPUR, 14 Julai - Persatuan Belia Islam Nasional Universiti Malaya (PEMBINA UM) telah mengadakan Kempen Ramadhan bersama Palestin. Salah satu kempen yang telah dijalankan ialah mengutip sumbangan dan edaran flyers kepada orang awam. Bermula pada pagi tadi, PEMBINA UM mengadakan kutipan derma di Dataran Merdeka semasa tayangan Final World Cup sedang berlangsung. Pada waktu petang bertempat di Bazar Ramadhan Pantai Dalam, aktiviti yang sama turut dijalankan. Sebanyak RM1507.10 telah berjaya dikutip. Hasil kutipan tersebut akan diserahkan kepada Aman Palestin. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang menderma.

#PrayForPalestin #PrayForGaza #PEMBINA #UM #AmanPalestin (at Bazar Ramadhan Pantai Dalam)

Rainbow Rose 🌈🌹

#Rainbow #Rose (at Rainbow Galaxy)

Rainbow Rose 🌈🌹

#Rainbow #Rose (at Rainbow Galaxy)

Bersabarlah 😇

"Dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya, dan janganlah kamu berbantah-bantahan; kalau tidak nescaya kamu menjadi lemah semangat dan hilang kekuatan kamu, dan sabarlah (menghadapi segala kesukaran dengan cekal hati); sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar".
(Al-Anfaal :46)

#Sabar #RaudahRamadhan #VanilaRT
 (at VG Studio)

Bersabarlah 😇

"Dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya, dan janganlah kamu berbantah-bantahan; kalau tidak nescaya kamu menjadi lemah semangat dan hilang kekuatan kamu, dan sabarlah (menghadapi segala kesukaran dengan cekal hati); sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar".
(Al-Anfaal :46)

#Sabar #RaudahRamadhan #VanilaRT
(at VG Studio)

Ombak

#Hokusai

Ombak

#Hokusai

First time guna Pastel..Agak susah jugak nak kawal penggunaan warna..Tapi mudah membuat tone..Dapat lukis Dragon Ball jer..Lagi pon guna kertas A4 jer bukan kertas khas utk pastel..huhu 😅

Ps: Ustaz Don cakap &#8220;Siapa yang tak tengok Dragon Ball, dia takda masa depan&#8221;..Ustaz cakap, bukan aku..Nasib baik aku tengok 😎

#Pastel #Dragonball (at Alam Fantasi)

First time guna Pastel..Agak susah jugak nak kawal penggunaan warna..Tapi mudah membuat tone..Dapat lukis Dragon Ball jer..Lagi pon guna kertas A4 jer bukan kertas khas utk pastel..huhu 😅

Ps: Ustaz Don cakap “Siapa yang tak tengok Dragon Ball, dia takda masa depan”..Ustaz cakap, bukan aku..Nasib baik aku tengok 😎

#Pastel #Dragonball (at Alam Fantasi)

#Sabar #RaudahRamadhan (at Ramadhan)

#Sabar #RaudahRamadhan (at Ramadhan)

#Salam #Ramadhan 😎✌️ (at Raudah Ramadhan)

#Salam #Ramadhan 😎✌️ (at Raudah Ramadhan)